Hi ha dies en que el temps acompanya per algunes coses……

bfc28acd0cb4b789fc0c236a7b76837a

I ens recomana no fer-ne unes altres.

bici-lluvia-575x323

 

Avui havia de fer una cursa, a peu, de 10km a Tarragona. Tanta pluja ha fet que suspenguessin la prova , ja que hi havia molts trams per on transcurria la cursa, que estava inundat.

Aixi que un matí que tenia força ocupat, al final s´ha convertit en un matí per estar a casa amb la Natàlia i el Guifrè., jugant i rient els tres.

El fet d´estar a casa i no poder anar  a fer la cursa o l´entreno o la sortida prevista m´ha m´ha fet pensar en un post del fòrum de Rodadas.net en que parlaven de llibres de cicloviatges.

I he pensat que era un bon moment , avui, de fer un post sobre aquest tema…i allí vaig.

 


 

Fa poc temps que he començat anar en bicicleta de forma “en serio” pero fa temps que segueixo el mundillo per que sempre m´ha agradat.

Així que en els últims anys, a part de rodar pel món en moto, i comprar/llegir literatura de viatges en aquest medi, també he anat adquirint una minsa colecció de viatges en aquest net i sà mitja de transport.

 

 

A la Xina en Bicicleta – Gabriel Pernau

20161127_155830

Va ser el primer llibre de viatges en bicicleta que vaig adquirir. Va ser al 2001 o 2002. El recordo amb molt de carinyo i crec que és el culpable del meu interès obsessiu en Asia Central .

En aquest llibre en Gabriel ens explica el seu viatge de 4 mesos i 7200 Qm , creuant 8 païssos tot sol i en bicicleta. Segueix bona part de la mítica i antiga ruta de la Seda.

Fa temps que el vaig llegir i aviat el tornarè a llegir. El recordo molt vagament. El que si recordo és que al llibre no hi ha cap fotografia i aixó en un llibre de viatges… es troba a faltar.

De Mongòlia a Istambul – Imma Molist i Pep Costa

20161127_155847

Aquest llibre és més recent  . El vaig comprar al 2008 o 2009 i tracta del viatge en bicicleta d´aquesta parella als anys 2001/2002. Dic anys per que va ser un viatge de més de 18 mesos des de Mongòlia fins a Istanbul.

Veieu que el destí no varia massa… i part de la culpa del llibre del Gabriel Pernau.

Aquesta parella ens explica el seu viatge d´una manera molt personal. Ens expliquen el que viuen, el que veuen…i el que senten. PEr mí aixó és una part molt important en un bon llibre de viatges. De Guies n´hi ha moltissimes,el que volem (o almenys jo) en un llibre es poder entrar enmig del mar de lletres i submergir-me com un element més del seu equipatge. Hi ha pocs llibres de viatges que m´hagin transportant tant a prop dels seus escriptors i aquest n´és un.

A més tenim la sort, que en Pep Costa i l´Imma ens posen fotos, que vaig trobar a faltar i molt al llibre del Gabriel.

Per mi… fins el dia d´avui, un dels millors llibres de cicloviatges o de viatges que he llegit.

7 Desiertos con un par de Ruedas – Sergio Fernandez Tolosa

20161127_155757

 

Aquest llibre és una mica diferent a la resta dels llibres que he comentat fins ara.

Aquest més que ser un llibre on explica una història i l´acompanyen amb algunes fotografies… és un llibre de fotografia de viatge, acompanyat de alguna explicació.

Es un relat de més de 30.000km fets amb bicicleta creuant en solitari els 7 grans deserts del món.

Són pàgines amb unes fotografies fantastiques, sobretot pels que ens agrada la fotografia i el desert.

El vaig comprar fa un 4-5 anys, per Sant Jordi. Peró està editat al 2007.

Us el recomano com a llibre de fotografia , és espectacular.

 

CUBA “ya tu sabe, mi amol” – Josep Casals

 

20161127_155904

Aquest és el més nou de tots. Tant nou que encara no l´he acabat. El vaig comprar fa uns 10 dies al mateix escriptor. Una coneguda meva d´Instagram m´el va recomenar. I vaig contactar amb l’autor per comprar-lo.

Es un viatge vital per Cuba durant el cap d´any del 2014. Dic que és un viatge vital, no per el tòpic del viatjar i el desti exòtic, si no  per que l’autor havia acabat de recuperar-se d´un Cancer i el primer que va fer va ser pujar a la Pica d´Estats per testejar el seu estat de forma… i un cop superat, va fer un viatge a Cuba.

És un llibre molt directe, com una naracció amb ell en una cafeteria .

Quant acabi ja us explicaré…

 

SI hi ha algú que llegeix aquest blog i té algun suggeriment…. estarè encantat!!!!